Skanska spouští prodej vysočanského bytového domu Alfred, nabídne 179 bytů i společnou fotovoltaiku

Společnost Skanska zahajuje prodej bytů v dalším domě druhé etapy projektu čtvrť Emila Kolbena. Bytový dům Alfred vyroste na 11 tisících m2 a nabídne 179 bytových jednotek. Výstavba začne ke konci letošního roku a její dokončení se předpokládá v roce 2025. Druhá část etapy je navržena dle přísných požadavků enviromentální certifikace BREEAM a efektivně pracuje se solární energií, dešťovou vodou i veřejnou zelení. Nové byty hned u metra Kolbenova jsou vhodné pro mladé páry, jednotlivce či investory a na své si přijdou i milovníci netradičních loftů a prémiových prostorných bytů. Ceny nově nabízených bytů se podařilo udržet pod průměrem pražského trhu a začínají od 119,2 tisíc za m2.

Nový bytový dům Alfred, pojmenovaný po mladším bratrovi Emila Kolbena, bude mít 10 nadzemních podlaží a nabídne převahu dispozic 1+kk a 2+kk. Byty se vyznačují praktickým a účelným využitím prostoru, který je díky sníženým parapetům velmi vzdušný a prosvětlený. Samozřejmostí jsou také kvalitní dřevěné podlahy, bezpečnostní vstupní dveře nebo příprava pro předokenní žaluzie s možností elektrického ovládání.

V přízemí budou z větší části komerční prostory, ale také menší byty, které disponují soukromou předzahrádkou. V nevyšších patrech si na své si přijdou také početnější rodiny, které mohou vybírat ze stylových loftů a prémiových bytů 4+kk a 5+kk s vysokými okny, velkou terasou, či lodžií.

Celá čtvrť Emila Kolbena vyrůstá na vysočanském brownfieldu, kde se v minulosti nacházely průmyslové areály a tovární haly. Dnes se postupně stává moderní pražskou čtvrtí, která nabídne kvalitní a hospodárné bydlení. Bytový dům Alfred efektivně pracuje se solární energií, dešťovou vodou i veřejnou zelení.
Díky fotovoltaickým panelům na střeše získá bytový dům dostatečné množství energie, která vystačí na veškeré osvětlení společných prostor i ventilaci. Zajistíme tak nejen efektivní využití obnovitelné energie, ale také každoroční úsporu emisí CO₂, která se rovná ekvivalentu spálení 1,4 t černého uhlí.
Miroslav Kobera, Green Business Manager ve Skanska Reality

Kromě efektivního využití obnovitelné energie se v bytovém domě Alfred šetrně nakládá také s dešťovou vodou, kterou bude možné využít na zalévání soukromých předzahrádek díky instalované akumulační nádrži. Zároveň zelený veřejný prostor přispívá ke zlepšení lokálního mikroklimatu a Skanska v budově zachovává také vysokou kvalitu zdravých a udržitelných materiálů s certifikáty EPD, FSC a PEF. Projekt splňuje požadavky mezinárodní environmentální certifikace BREEAM a dosahuje velmi úsporné energetické náročnosti PENB – B.

Lukrativní lokalita v blízkosti metra Kolbenova nabídne kompletní občanskou vybavenost i příležitosti pro sportovní a umělecké aktivity. Skanska se jako u ostatních projektů soustředí také na kvalitní veřejný prostor s dostatkem zeleně a venkovních ploch pro setkávání sousedů. Ze západní strany bytového domu Alfred se odkrývá klidný vnitroblok s lavičkami pro oddych i práci a z druhé strany vznikne u vstupu do metra poslední etapa projektu, která bude celou čtvrť uzavírat. K relaxaci mohou obyvatelé využít také nedaleký park Zahrádky, kde se nachází i nově vystavěný rybník, dětské hřiště nebo amfiteátr.

Projekt čtvrť Emila Kolbena nabídne v 5 fázích celkem 1 069 bytových jednotek na ploše 51 000 m2. V současné době je dokončena výstavba první etapy a první část druhé etapy s bytovými domy Jindřich a Hanuš bude dokončena do konce letošního roku. Celý areál ponese odkaz jednoho z nejvýznamnějších českých průmyslníků 20. století – Emila Kolbena, průkopníka moderního elektrotechnického průmyslu v Čechách a zastánce silnoproudé elektrotechniky. Odkaz na slavnou industriální historii bude protkán napříč celým projektem.
Bytové domy jsou pojmenovány po důležitých členech rodiny Emila Kolbena, součástí orientačního navigačního systému v celé čtvrti jsou umělecky ztvárněné “Sloupy Emila Kolbena”. Ty navrhlo studio LAND05 ve spolupráci s umělcem Matějem Hájkem. 

Kontaktujte nás